Aan Tafel

In december 2012 is het project “Aan Tafel” van start gegaan een initiatief vanuit de diaconie in onze kerkelijke gemeente, het gevolg van bezinning op het diaconale ambt. Handen en voeten geven aan een belangrijk onderdeel van het diaconale ambt maar tevens van het christen-zijn is barmhartigheid en elkaar oproepen barmhartig te zijn ten opzichte van anderen. Dat is in de afgelopen tijd van crisis en een groot aantal gasten bij een voedselbank met een terugtrekkende overheid niet moeilijk, helaas. De crisis mag dan misschien voor velen voorbij zijn, dat is niet voor iedereen het geval. Financieel zien veel mensen nog grote uitdagingen en voor velen overheerst de crisis nog steeds in hun persoonlijk leven. Dat lost een maaltijd natuurlijk niet op, dat realiseren wij ons, maar we hopen in persoonlijk contact ook een luisterend oor te bieden voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Niets moet, veel mag…
 
Daarom hebben we als diaconie in 2012 gekozen te zoeken naar een manier iets te betekenen in een basisbehoefte. Het resultaat is Aan Tafel, een project waarin we maaltijden aanbieden aan mensen binnen onze burgerlijke gemeente die het financieel niet eenvoudig hebben of graag gewoon eens samen met andere willen eten maar zichzelf niet zo gemakkelijk uitnodigen. We maken voor het bereiden en uitserveren van de maaltijd gebruik van het gebouw van De Meerwaarde, aan de Rietberglaan 6, 3771 RD in Barneveld, een gebouw die we dankbaar kosteloos mogen gebruiken.
 
In 2014 zijn we overgaan tot het aanbieden van twee maaltijden per maand. Als team hebben we veel plezier in het maken van de maaltijden en zien waardevolle contacten ontstaan waarmee we zo een aantal mensen (gemiddeld tussen 35 en 45 personen) een klein beetje hopen te helpen, dat gezellige moment mogelijk te maken onder het genot van een heerlijke maaltijd. Want gezelligheid maken onze gasten natuurlijk zelf.
 
We zijn in 2014 tevens gaan samenwerken met vrijwilligers van de Hervormde Gemeente in Barneveld, een prettige samenwerking waarbij we samen hard werken aan die goede en gezonde maaltijd en een prettige ontmoeting.
Vragen, opmerkingen over of reserveringen van een maaltijd bij Aan Tafel, mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0615853112 of kijk even op de Facebook pagina van Aan Tafel, hier vermelden we geregeld nieuws en het rooster. Van harte welkom! Aan de maaltijden zijn geen kosten verbonden, graag wel even opgeven.

Kerkdiensten

01 oktober 2023
10:00  br. J.J.D. Baas
16:30  ds. W.M. Blijdorp
08 oktober 2023
10:00  ds. W.M. Blijdorp
16:30  ds. A. Buursema
15 oktober 2023
10:00  G. de Kimpe – Jeugddienst
16:30  ds. Z. van Hijum, Almere

Activiteiten

Geen gegevens gevonden

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema