Foto's van de verbouwing (6)

Niet alleen in Barneveld, ook bij de orgelbouwer in Grootegast, wordt hard gewerkt om alles klaar te krijgen voor de gerenoveerde kerk. Hierbij een paar foto's van orgelonderdelen in de werkplaats. Foto's Fokke Rinke Feenstra.


Alle houten pijpen zijn nagekeken en zo nodig gerepareerd. Bij veel pijpen waren de lijmverbindingen door wateroverlast los gaan zitten. Ze liggen nu klaar in een kist om weer terug te gaan naar Barneveld.


Door meer dan twintig jaar intensief gebruik waren de namen op de registerschildjes vervaagd. Ze zijn er nu weer op geschilderd. Links een nieuwe registerknop die er net zo uitziet als de oude. Het witte schildje met de naam (van een koppeling, waardoor de klankmogelijkheden worden vergroot) moet nog worden aangebracht.


Het register Horn - een sterke trompetachtige stem - is helemaal uit elkaar gehaald en nagekeken. Enkele onderdelen bestaan uit ijzer en moesten worden ontroest. De grootste pijpen zijn - net als bij een echte trompet - verkropt. Als dat niet was gebeurd, waren de pijpen te lang en zouden ze boven het orgel uitsteken.

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema